کاهش ۱۰ درصدی مالیات تولید ‌در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: کاهش مالیات بر تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد، هدفمندی معافیت‌های مالیاتی به سمت تولید و خلق ارزش بیشتر نظیر اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم نقطه عطفی در تاریخ اقدامات دولت در زمینه حمایت از تولید است.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، اولین قدم در راه اصلاح نظام مالیاتی با راه‌اندازی سامانه مودیان صورت گرفت که هم اکنون فاز دوم آن در حال اجراست.

در حوزه‌ مالیات‌های مستقیم نیز نیاز به تجدیدنظر وجود دارد، در همین راستا، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اعلام خبر ارسال لایحه قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس شورای اسلامی در آبان ماه اعلام کرد که از ابتدای استقرار دولت سیزدهم اصلاح قانون مالیات های مستقیم به عنوان شاکله نظام مالیاتی کشور در دستور کار دولت قرار گرفته است.

یکی از اقشار مهم کشور که کارشناسان تأکید دارند باید از فشار مالیاتی بر آن ها بکاهیم، تولیدکنندگان هستند. بر کسی پوشیده نیست که این قشر از اهمیت بالایی در روند توسعه و رشد اقتصادی کشور برخوردارند و باید مورد حمایت جدی قرار بگیرند؛ کاهش مالیات بر تولید از ۲۵ به ۱۵ درصد در راستای حمایت از تولید در کشور در لایحه ی اصلاح قانون مالیات های مستقیم گنجانده شده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران درباره پیشنهاد دولت در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر لحاظ کردن هزینه‌های معیشتی مانند هزینه‌های مسکن، درمان، تحصیل و غیره در امر مالیات‌ستانی می‌گوید: معمولاً در دنیا نیازهای اولیه از جمله حق تحصیل و درمان رایگان است، لازم است در کشور ما نیز چنین هزینه هایی لحاظ شود و بعد از درآمد افراد مالیات اخذ کنیم.

‌فریال مستوفی افزود: با توجه به اینکه هزینه مسکن در ایران بالاست، بخش اعظم درآمد افراد صرف مخارج مسکن می‌شود، اگر هزینه‌های معیشتی را از درآمد افراد کسر کنیم و بر مابقی آن مالیات اعمال کنیم، این امر می تواند به اقشار کم درآمد کمک کند. بنابراین، در نظر گرفتن این موضوع در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم اقدام شایسته و مناسبی است.

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: کاملاً با این موضوع موافق هستم که پیشنهاد مطرح شده در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر معافیت مالیاتی کسانی که کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان در سال سود خالص دارند به معافیت بخش زیادی از کارمندان از مالیات منجر می شود.

وی ادامه داد: با نگاهی به سیستم‌های مالیاتی سایر کشورهای دنیا متوجه می‌شویم که اخذ مالیات از افراد متناسب با میزان درآمد و بسته به سطح زندگی شان با یک سری معیار ها و شرایط انجام می شود.

مستوفی گفت: نیاز است در ایران نیز با در نظر گرفتن خط فقر اعلامی، تورم، هزینه‌های‌ تولید، قیمت های مواد غذایی، هزینه بالای مسکن و سایر شرایط و اوضاع اقتصادی اقدام به مالیات ستانی از اقشار مختلف کنیم؛ این امر موجب ایجاد اعتماد افراد به دولت می شود. مهم است که این اقدام حین اجرا با بخشنامه های موخر لغو نشود.

عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اهمیت تقویت سرمایه‌گذاری و کاهش مالیات تولید در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم اضافه کرد: کاهش مالیات بر تولید از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد و موضوع هدفمند کردن معافیت های مالیاتی به سمت تولید و خلق ارزش بیشتر نظیر اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به عنوان نقطه عطفی در تاریخ اقدامات دولت در زمینه حمایت از تولید به حساب می‌آید.

وی گفت: واقعیت این است که تاکنون ارزش چندانی برای بخش تحقیق و توسعه قائل نبوده‌ایم، تحقیق و توسع موضوع بسیار مهمی است و سرمایه گذاری در این بخش می تواند سبب توسعه زیادی برای بخش تولید و حتی برای شرکت های استارتاپی شود.

عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: اگر دولت با کاهش مالیات بر تولید و اختصاص دادن اعتبار به بخش تحقیق و توسعه قصد حمایت از تولید و کسب و کارهای نو را دارد، این اقدام بسیار خوبی است و موجب پیشرفت اقتصاد کشور می شود.

مستوفی گفت: سیستم اخذ مالیات باید بر اساس اصول استاندارد جهانی تنظیم شود. لازم است به طور هوشمندانه در قالب برنامه ها و سامانه‌هایی که در جهان مورد استفاده قرار می گیرد، عمل کنیم. در این سیستم، همان طور که اشاره کردم، بر اساس شرایط مشخص شده برای هر قشر از جامعه مکانیسم اخذ مالیات متفاوت خواهد بود.

کد خبر 70904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 6 =